Wandelen rond Saint Cyprien

Banner wandelen saint cyprien

Een mooie wandelroute genaamd Boucle de Castels is zeker de moeite waard als je in de Dordogne bent op vakantie. Een echte wandeling in het hart van de Périgord Noir. Heerlijk lopen door de bossen en dorpjes.

Startpunt: de Mairie van Sain-Cyprien
De wandeling begint bij de Mairie van Saint Cyprien. Direct bij de mairie staat al het bordje Boucle de Castels. De eerste aanwijzing van de wandelroute staat op de Place Jean Ladignac waar je ook gratis je auto kan parkeren. De hele route is bewegwijzerd met gele bordjes dus je kunt niet verdwalen. Als je de route gaat lopen is het raadzaam eten en drinken mee te nemen zeker als de kinderen ook mee gaan. De route is 12 km lopen dus niet geschikt voor hele kleine kinderen. Een kaart is te koop bij de VVV in de Rue Gambetta. (Office de Tourisme)

Direct na de start gaat de weg al omhoog de heuvels op naar het groen. Tijdens de wandeling omhoog zie je Sain Cyprien verdwijnen in een dal. De route is makkelijk te doen omdat er overal genoeg bordjes staan, je hebt bijna geen kaart meer nodig.

Kaartje wandelroute
Castels brug riviertje
Schermafbeelding    om

Na enige tijd gelopen te hebben in de prachtige natuur van klimmen tot weer dalen kom je bij L’église Saint-Martin in Vieux-Castel een schitterend kerkje uit de 13de eeuw, omringt met een begraafplaats. En eenmaal daar aangekomen moet je even genieten van het fenomenale uitzicht.

Na deze schitterende plek is er een mooie afdaling waar je weer kan genieten van de natuur en de karakteristieke rotsen van de Périgord. Eenmaal beneden aangekomen kom je bij de drukke D25, dus even opletten. Hier ga je links richting Sarlat en dan na 200 meter weet de natuur in. Let even op dat indrukwekkende kruis op de hoek.

Léglise Saint Martin in Vieux Castel
BoucledeCastels bos

Door de bossen
Nu loop je op een smal bospad dat een stevige klim is naar boven, met indrukwekkende lange en smalle bomen. Heerlijk door de bossen met hier en daar wat schaduw en ook de zon die door de bomen schijnt. Geniet van de typische gele Dordogne huizen in de traditionele stijl als je het bos verlaten heb en de dorpjes inloopt.

Even later lopen we langs de landerijen op een brede weg die ook gebruik wordt door de jeugd met quads en lokaal landbouwverkeer. Even later kom je bij een smal bospad dat zo smal is dat er eigenlijk alleen ganzen kunnen lopen, maar het brengt ons in Rocquebeysette. Let tijdens het lopen even op de rotskunst in de rotsen en als je goed kijkt kan je echte afbeeldingen herkennen.

Na dit gehucht te hebben verlaten lopen we verder en zijn ongeveer op drie km van Saint Cyprien. In de verte zien we al wel de kerktoren van Saint Cyprien het begin en het einde van deze wandeling.

Het laatste stuk van de route is niet het mooiste qua natuur zeker niet in Castels, maar dat neemt niet weg dat eigenlijk de hele route wel prachtig en zeker met mooi weer lekker te doen is. In totaal met een lunchpauze hebben wij er 3,5 uur over gedaan. Met een beetje goed conditie is deze route zeker te doen, maar wel aan te raden om goede wandelschoenen te dragen.

 Nog meer wandelen

via ferrata klettersteig dordogne

Wandel / klimparcours in de Jardins de Marqueyssac

De wandeling
De tuinen van Marqueyssac zijn zeer rustgevend en leerzaam en tegelijk mooi, dus je verwacht niet dat vlak onder ...
Kaartje wandelroute

Wandeltocht Saint Cyprien

Deze wandeltocht rondom Saint Cyprien is een heerlijke tocht met veel natuurschoon en genieten van de in traditionele stijl gebouwde ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.