tolpeage

Met de auto naar de Dordogne, mijn tips

De zomer is begonnen dat betekent heerlijk op vakantie met het gezin, quality time dus. De reis naar de Dordogne is best een eind rijden, dus is het belangrijk dat je de reis goed voorbereid. Vertrek jij deze zomer nog naar de Dordogne? Lees dan mijn tips zodat je goed voorbereid bent op je vertrek.

Voor als je pech krijgt onderweg

Als je met de auto op vakantie gaat is er altijd een risico aanwezig van een ongeluk of problemen met de auto, dit kan je vakantie een hoop geld kosten en het einde van je vakantie betekenen. Regel daarom voor je vakantie de juiste verzekering met pechhulp voor onderweg. Als je op vakantie gaat regel dan de juiste pechhulp verzekering. Neem de papieren van je pechhulp mee zodat je meteen kunt bellen bij pech onderweg.

panne vacances scaled

Veilig op reis

Veiligheid staat voorop bij je reis naar de Dordogne. Neem daarom voordat je op reis gaat een aantal veiligheidsmaatregelen. Heeft de auto een onderhoudsbeurt nodig? Check je olie, koelvloeistof en heel belangrijk werkt de airco. Niet geheel onbelangrijk, als je met kleine kinderen reist zorg dan voor een veilige kinderstoel. Bekijk hier een aantal goed geteste kinderstoelen op Bol.com.

De reis naar de Dordogne is lang daarom is het belangrijk dat kinderen iets te doen hebben onderweg. Neem een luisterboek mee, of leuke muziek voor onderweg, of een tablet met een leuke film. Klein speelgoed is ook een idee voor in de auto.

Wanneer is de beste tijd om te reizen

Tijdens het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de weg naar de Dordogne. Frankrijk heeft zogenaamde rode en zwarte zaterdagen. Een optie zou kunnen zijn niet op die dagen te reizen, maar dat is niet altijd mogelijk voor iedereen. Als je toch op een vrijdag of zaterdag wilt reizen, kun je ook overwegen een alternatieve reis te plannen. In Google maps en Waze kun je ook kiezen voor een route zonder de tolwegen. Ben je toch van plan om over de tolwegen te reizen haal dan bij de ANWB een Tolbadge hierdoor hoef je niet te wachten bij een tolpoortje.

maps scaled

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.