Banner kinderanimatie

Vakantiechecklist ouders

Hoera vakantie heerlijk genieten in de Dordogne. Maar als ouder wil je zonder zorgen op vakantie. De eerste keer met je baby op vakantie is spannend, je hebt vragen, wat kan ik meenemen gaan we camperen of huur ik een huisje. Op mijn pagina vakantie met een baby heb ik je vragen uitgelegd en heb ik een paklijst die helpt bij het inpakken wat je mee kan nemen.

Inpakken is altijd lastig, wat zal ik voor mezelf meenemen maar, ik moet ook nog bedenken wat ik voor de kinderen mee moet nemen en inpakken. Daarnaast is het van belang hoeveel kan mee in de auto, neem ik tassen mee of neem ik een koffer mee. Op Bol.com hebben ze een mooi assortiment van tassen en koffers.

inpakken koffer

1. Verbanddoos

Als je met kinderen op vakantie gaat, is het altijd heel belangrijk een medicijndoos mee te nemen. Kinderen spelen en hebben wel eens een wond, dan is het wel handig als je pleisters hebt. Hierbij mijn advies om minimaal in de verbanddoos te hebben.

  • Tekenpen
  • Talkpoeder
  • Pleisters
  • Desinfecteer wondjes
  • Neusspray
  • ORS voor baby’s (tegen uitdroging)
  • Inentingsboekjes
  •  Baby / kinderparacetamol
 

2. SOS polsbandje

 

Je moet er niet aan denken dat je je kind verliest op de camping of ergens anders. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat je ineens je kind kwijt bent. Een SOS polsbandje is daarom een uitkomst. Op het polsbandje schrijf jij je naam en je 06-nummer, zodat de vinder van je kind meteen contact met je kan opnemen. De polsbandjes zijn er in diverse kleuren, kan je kind eentje uitzoeken met een leuke kleur of ontwerp. De sos-polsbandjes zijn hier te koop.
SOS polsbandje

3. Zonnebrandcreme

De zon in de Dordogne kan behoorlijk op je huid branden kijk daar zeker mee uit bij kleine kinderen, zeker als ze de hele dag lekker aan het spelen zijn in de Dordogne. Naast een goede zonnebrandcrème zou ik ook een after sun crème meenemen als de huid toch een beetje verbrand is en je kind huilt van de pijn. Naast een goede zonnebrandcrème helpt een petje ook tegen de zon.

4. Insectenspray (DEET)

Een insectenbeet voor kinderen kan o zo pijnlijk zijn, neem daarom DEET mee. Dit is de spay die helpt tegen een insectenbeet. Deet is zo goed spul omdat in het middel een stofje zit wat de hersenen van de insect op hol doet slaan waarna de insect je niet meer kan ruiken en jouw en je kind niet meer kan steken. Erg goed spul en eigenlijk het beste wat er is. Te koop in alle drogisten in Nederland en Frankrijk.

5. (zwem) Luiers

Luiers van alle merken zijn ook te koop in Frankrijk, maar soms passen de Nederlandse luiers toch even beter dan de Franse of je kind heeft misschien wel last of uitslag van de Franse luiers. Zwemluiers weet ik uit mijn ervaring zijn niet overal te koop in de Dordogne/Frankrijk daarom zou ik je aan willen raden deze wel mee te nemen als je naar de Dordgne gaat.

1 reactie op “Vakantiechecklist ouders”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.