Quatorze juillet

Quatorze juillet (14 Juli) is de nationale feesdag in Frankrijk. Op deze dage wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse revolutie begon.

Wat vieren de Fransen op 14 Juli
Een van de belangrijkste feestdag is Quatorze juillet en die is op 14 juli. De Fransen vieren het begin van de Franse Revolutie in 1789. Op die datum werd de Bastille bestormd door het Franse volk. De mensen bestormden de Bastille, de gevangenis van Parijs. Het begin van de revolutie. De koning, zijn vrouw en de hele hofhouding werden onthoofd.

 

quatorze juillet_bastille_600x600.png

Hoe vieren de Fransen nu 14 Juli
In heel Frankrijk hangen er vlaggen buiten vieren mensen feest. Overal in het land is er vuurwerk en wordt er gegeten en feest gevierd. Elk jaar begint in Parijs de ochtend met de Apha Jets van La Patrouille de France. Meet veel lawaai en show vliegen de straaljagers boven Parijs met een grote rookpluim in Franse de kleuren van de Franse vlag.

Daarna is er de défilé, een grote militaire parade, deze begint om 11 uur. 4000 Militairen, agenten, brandweermensen en de studenten van de militaire academie lopen mee. De parade is op de Champs-Elysée en loopt richting de Place de la Concorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.