Périgueux, Sarlat, en Domme

In de Dordogne vindt je naast fraaie kastelen en grotten ook de mooiste dorpjes en stadjes. Ik noem in deze blog (naar mijn mening) de 3 mooiste op die je zeker eens moet bezoeken als je in de Dordogne bent.

Périgueux
Périgueux is de hoofdstad van het departement Dordogne. Deze stad is ontstaan in de Romeinse tijd. In de stad zijn de resten terug te vinden van een amfitheater en een Romeinse stadsmuur. In het centrum vind je ook het kathedraal Saint-Front die vijf koepels heeft en vele torentjes. Zeker een bezoekje waard. De stad staat ook bekend om zijn vele straatje en steegjes en de gebouwen in de Renaissancestijl.


Périgueux_ruine

Sarlat
Tja, wie kent Sarlat niet. Dit is de hoofdplaats van de Périgoir Noir en het middelpunt van het toeristische gebied. De stad is ontstaan in de 9de eeuw rond een klooster. Als je door de stad loopt heb je nog steeds het idee dat je in de middeleeuwen loopt. Als je van markten houdt dan moet je zeker op zaterdag naar Sarlat gaan. Hier is een grote markt die door het hele centrum loopt en je kan er streekproducten kopen en nog veel meer. In het hoogseizoen is het erg druk, dus zorg dat je er vroeg bent want parkeren van je auto is dan nog mogelijk.

sarlat le caneda dordogne
sarlat artiesen

Domme
Dit stadje is gebouwd op een klif hoog boven de Dordogne. Vanuit Domme heb je een prachtig uitzicht over de Dordogne. Midden op het marktplein in het centrum is de ingang van de druipsteengrot. Het is een absolute must om deze grot te bezoeken. In de straatjes rondom het plein zijn leuke winkeltjes die veel lokale producten verkopen, vaak ook handwerk en kunst.

Domme poort
Domme straat uitzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.