Naar de Dordogne met je kind met een beperking

Banner in een rolstoelXx

Op vakantie met een gehandicapt kind kan behoorlijk wat stress veroorzaken maar in dit blog zal ik wat ideeën en handvaten aanreiken voor een fijne vakantie in de Dordogne.

De Franse overheid stimuleert al jaren dat accommodaties zo veel mogelijk toegankelijk moeten zijn voor personen met een beperking. En met resultaat overal in het straatbeeld zie je aanpassingen voor rolstoelen, te denken aan de trottoirs, restaurant ingangen en musea. Nu is het lastig voor een kasteel als Castelnaud volledig invalide proof te maken, maar men heeft wel zoveel mogelijk aangepast dat je in ieder geval zoveel mogelijk kan zien van dit top kasteel.

Op allezdordogne.nl staat een speciale pagina voor ouders van wie een kind met een beperking hebben. Zoals ik al schreef heeft Frankrijk en uiteraard ook de Dordogne veel gedaan voor mensen met een beperking. U als ouder van een kind met een beperking wil ook gewoon op vakantie en daarom dit blog en de aanpassing van de website. 

Alle campings en vakantieparken op de website hebben veel aanpassingen gedaan voor mensen met een beperking. Niet elke camping heeft evenveel gedaan, maar soms is dat ook lastig voor de camping of vakantiepark vanwege de ligging of de bouw, of de omgeving waar het park is gevestigd.

De Franse regering heeft wel regels opgesteld dat alle accommodaties zoveel mogelijk toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. In ieder geval is een accommodatie eigenaar verplicht dat het restaurant, de receptie en toiletten goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dit kan zijn een rolplank voor de deur en of een lift naar de receptie enz. 

De keuze van een accommodatie of vakantie hangt er ook van af welke beperking je kind heeft. Zit je kind in een rolstoel dan is camperen misschien geen logische keuze, tenzij er een camping is die zo toegankelijk is met de voorzieningen voor een rolstoel dat je daar heerlijk vakantie kan houden met je kind. De meeste campings en vakantieparken in de Dordogne zijn tegenwoordig zo goed aangepast dat je er heerlijk vakantie kan houden met je kind.

Camping Château le Verdoyer is zelfs zo goed aangepast dat je kind vanuit zijn rolstoel met een tillift in het zwembad kan word getild, dit is echt fantastisch ik raad daarom ook aan deze camping te bekijken op allezdordogne.nl. Dit is echt uniek dat men een tillift heeft.

De website allezdordogne wordt de komende maanden aangepast zodat je ook bij de attracties kunt zien hoe toegankelijk deze attracties en bezienswaardigheden zijn voor kinderen met een beperking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.