Op vakantie met een tiener

Op vakantie met tieners, soms best een uitdaging

Op vakantie gaan met tieners kan soms best lastig zijn. 

Een tiener kan dwars zijn en je melden “nee pap, daar heb ik geen zin”.

Tieners zijn soms dwars en hebben geen zin om mee te gaan als je denkt iets leuks te hebben verzonnen. Het is dus zaak om een vakantieadres te vinden waar iedereen het naar zijn zin heeft. Misschien wil ook jouw tiener soms niet mee of gaat hij of zij liever naar een disco in de avond.

Wat moet je doen om het ook voor tieners leuk te maken?

Als je wilt dat je tiener nog mee op vakantie wil de komende jaren zul je het voor hem of haar wel aantrekkelijk moeten maken. Ik heb hier enkele tips die het voor een tiener leuk maken om nog met zijn of haar ouders mee op vakantie te willen.

Actie

Actie is belangrijk, want een tiener wil geen getreuzel. Die wil uitgedaagd worden, dus zorg daar ook voor.

Kijk even op de onze pagina’s voor actieve activiteiten.
Ik heb zelf een Top 10 van actieve kidsproof activiteiten samengesteld. Ik weet zeker dat alle tien die activiteiten ook geschikt zijn voor jouw tiener.

Ontdek de Dordogne

De Dordogne is bij uitstek geschikt voor tieners, er is genoeg te doen en te zien en het is er ook leerzaam. Denk aan de kastelen en grotten, of ga lekker een fietstocht maken. Kortom, er staan genoeg ideeën op deze website.

Zorg voor vrienden of vriendinnen

Een advies: als het even mogelijk is, zorg er dan voor dat je tiener niet alleen is in de vakantie. Neem bijvoorbeeld een vriendin of vriend mee, of zorg dat jouw tiener op vakantie in ieder geval gezelschap heeft.

Mijn tips voor een leuke vakantie met een tiener

Uit ervaring wil ik hier een enkele tips geven waar je misschien iets aan hebt in de vakantie.

  • Ga gezellig met het hele gezin een dagje uit en zoek samen iets uit.
  • Eet samen
  • Als er een disco is in de buurt, bekijk dan hoe vaak je tiener ernaartoe mag en tot hoe laat
  • Geef je kind vakantiegeld


Ga je met een puber op vakantie?

Als je puber meegaat op vakantie en je vindt hem of haar oud genoeg om ook iets alleen te doen, dan heb je als ouder ook meer vrijheid. Maar misschien wil je puber liever een keer thuisblijven, dan kunnen jullie als ouders ook eens samen weg.

De vakantieliefde

Een tiener of puber kan natuurlijk verliefd worden op vakantie. Zeker op een camping of vakantiepark is dat zo gebeurd. Hoe ga je daar mee om? Laat jij je puber alleen met haar of hem op stap gaan? Dat hangt natuurlijk helemaal af van de situatie en jouw puber.

Het kan ook zijn dat jouw puber tijdens de vakantie zijn eerste seksuele ervaring heeft of zou willen hebben. Denk daar goed over na. Wat doe je als je merkt dat je kind op de vakantie sex heeft of wil hebben. Ik zeg altijd, praat erover!

Accommodaties speciaal voor een tiener

Camping le Val de la Marquise ligt in in het rustige dorpje Campagne, in de Dordogne ofwel de Périgord Noir. Deze streek staat bekend om haar kastelen, karakteristieke dorpjes en panoramische tuinen. Bezoek hier dan ook zeker het mooie kasteel van Campagne, een van de oudste middeleeuwse gebouwen in de Périgord. Le Val de la Marquise zelf heeft 104 staanplaatsen, verschillende… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

Les Valades is een unieke plek, gelegen tussen de valleien van de Dordogne en de Vézère, in het hart van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Périgord. Een domein van 12 hectare bos en weiland; kom als gezin genieten of met vrienden; voor een ieder die houdt van rust en ruimte. Op deze camping kun… 

3 bedden 1 bath
3 bedden 1 bath

Familiaal kleinschalig vakantiepark Bosc Nègre Welkom op de Bosc Nègre, een kleinschalig door Nederlanders gerund vakantiepark in de Dordogne. Alfred en Coby zijn uw gastheer en gastvrouw tijdens uw verblijf. Gedurende 16 jaar is het park veranderd en verbeterd, om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. U kunt energie opdoen in alle rust in één van… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath