Op vakantie met een tiener

Op vakantie met tieners, soms best een uitdaging

Op vakantie gaan met tieners kan soms best lastig zijn. 

Een tiener kan dwars zijn en je melden “nee pap, daar heb ik geen zin”.

Tieners zijn soms dwars en hebben geen zin om mee te gaan als je denkt iets leuks te hebben verzonnen. Het is dus zaak om een vakantieadres te vinden waar iedereen het naar zijn zin heeft. Misschien wil ook jouw tiener soms niet mee of gaat hij of zij liever naar een disco in de avond.

Wat moet je doen om het ook voor tieners leuk te maken?

Als je wilt dat je tiener nog mee op vakantie wil de komende jaren zul je het voor hem of haar wel aantrekkelijk moeten maken. Ik heb hier enkele tips die het voor een tiener leuk maken om nog met zijn of haar ouders mee op vakantie te willen.

Actie

Actie is belangrijk, want een tiener wil geen getreuzel. Die wil uitgedaagd worden, dus zorg daar ook voor.

Kijk even op de onze pagina’s voor actieve activiteiten.
Ik heb zelf een Top 10 van actieve kidsproof activiteiten samengesteld. Ik weet zeker dat alle tien die activiteiten ook geschikt zijn voor jouw tiener.

Ontdek de Dordogne

De Dordogne is bij uitstek geschikt voor tieners, er is genoeg te doen en te zien en het is er ook leerzaam. Denk aan de kastelen en grotten, of ga lekker een fietstocht maken. Kortom, er staan genoeg ideeën op deze website.

Zorg voor vrienden of vriendinnen

Een advies: als het even mogelijk is, zorg er dan voor dat je tiener niet alleen is in de vakantie. Neem bijvoorbeeld een vriendin of vriend mee, of zorg dat jouw tiener op vakantie in ieder geval gezelschap heeft.

Mijn tips voor een leuke vakantie met een tiener

Uit ervaring wil ik hier een enkele tips geven waar je misschien iets aan hebt in de vakantie.

  • Ga gezellig met het hele gezin een dagje uit en zoek samen iets uit.
  • Eet samen
  • Als er een disco is in de buurt, bekijk dan hoe vaak je tiener ernaartoe mag en tot hoe laat
  • Geef je kind vakantiegeld


Ga je met een puber op vakantie?

Als je puber meegaat op vakantie en je vindt hem of haar oud genoeg om ook iets alleen te doen, dan heb je als ouder ook meer vrijheid. Maar misschien wil je puber liever een keer thuisblijven, dan kunnen jullie als ouders ook eens samen weg.

De vakantieliefde

Een tiener of puber kan natuurlijk verliefd worden op vakantie. Zeker op een camping of vakantiepark is dat zo gebeurd. Hoe ga je daar mee om? Laat jij je puber alleen met haar of hem op stap gaan? Dat hangt natuurlijk helemaal af van de situatie en jouw puber.

Het kan ook zijn dat jouw puber tijdens de vakantie zijn eerste seksuele ervaring heeft of zou willen hebben. Denk daar goed over na. Wat doe je als je merkt dat je kind op de vakantie sex heeft of wil hebben. Ik zeg altijd, praat erover!

Accommodaties speciaal voor een tiener

De camping is een zeer groene kleinschalige camping, gelegen aan de rand van een charmant Frans dorpje. De camping heeft 25 kampeerplekken, 4 mobile homes en 6 luxe verhuurtenten. De plekken zijn ruim opgezet met een oppervlakte van 100 tot 180 m2 en bieden veel schaduw. Buiten het hoogseizoen is het een plek om heerlijk… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

4-sterren camping, in het hart van het Regionaal Natuurpark Perigord Limousin, in de Périgord Vert. Geniet ten volle van uw gezinsvakantie in de charme van de Dordogne rondom een authentiek Frans kasteel. 4-sterrencamping in het hart van het Regionaal Natuurpark, omgeven door het prachtige landschap van de Périgord Vert. Château le Verdoyer biedt u prachtige kampeerplaatsen,… 

Over het park Ten zuiden van Sarlat (Dordogne) ligt het vakantiepark Village des Cigales. De meeste huizen hebben airco. Het park ligt in een schitterende en toeristische streek, midden in Cahors Wijngaarden. Omringd door tal van toeristische plaatsjes en “Les plus beaux villages de France” is dit vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie… 

4 bedden 1 bath
4 bedden 1 bath