Op vakantie met schoolkids

Samen je vakantie uitzoeken met je schoolkids

Als je met een schoolkind op vakantie gaat is het wel zo leuk om samen de vakantie uit te zoeken. Schoolkinderen hebben zeker wel een idee van wat ze wel en niet willen. Als je samen de vakantie plant is er voor iedereen iets leuks uit te zoeken, aangezien ouders vaak andere ideeën hebben over een vakantie dan kinderen.

Wat voor soort vakantie wil je

Een vakantie met schoolkinderen is anders dan een vakantie met kleuters of peuters, dus is het goed om te weten wat jouw kinderen willen. 

Peuters of kleuters zijn heel tevreden als er een zwembad op de camping is of op het vakantiepark. Oudere kinderen vinden dat ook leuk, maar misschien willen ze ook wel een kinderdisco of activiteiten overdag.

Een camping of vakantiepark met activiteiten is niet alleen leuk voor de kinderen, de ouders kunnen iets anders doen terwijl de kids worden beziggehouden.

Enkele tips en een goede voorbereiding

Plan samen met de kinderen je vakantie en zoek voor iedereen iets leuks uit, het is tenslotte vakantie.

Welk seizoen kan je het best gaan?

Met schoolkinderen moet je helaas in het hoogseizoen gaan en dat betekent meestal duurdere accommodaties. Juli en augustus zijn ook in de Dordogne de drukste maanden van het jaar.  Het is dan ook verstandig om vroeg te boeken en om goed te kijken naar aanbiedingen.

De meivakantie kan een alternatief zijn, maar het weer kan soms wel slechter zijn dan in Nederland. Het is in mei echter wel veel goedkoper en ook niet zo druk.

Wil je weten wat je het beste mee kunt nemen op vakantie met schoolkinderen? Ik heb een handige inpaklijst voor je online gezet.

Accommodaties speciaal voor schoolkids

De camping is een zeer groene kleinschalige camping, gelegen aan de rand van een charmant Frans dorpje. De camping heeft 25 kampeerplekken, 4 mobile homes en 6 luxe verhuurtenten. De plekken zijn ruim opgezet met een oppervlakte van 100 tot 180 m2 en bieden veel schaduw. Buiten het hoogseizoen is het een plek om heerlijk… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

4-sterren camping, in het hart van het Regionaal Natuurpark Perigord Limousin, in de Périgord Vert. Geniet ten volle van uw gezinsvakantie in de charme van de Dordogne rondom een authentiek Frans kasteel. 4-sterrencamping in het hart van het Regionaal Natuurpark, omgeven door het prachtige landschap van de Périgord Vert. Château le Verdoyer biedt u prachtige kampeerplaatsen,… 

Over het park Ten zuiden van Sarlat (Dordogne) ligt het vakantiepark Village des Cigales. De meeste huizen hebben airco. Het park ligt in een schitterende en toeristische streek, midden in Cahors Wijngaarden. Omringd door tal van toeristische plaatsjes en “Les plus beaux villages de France” is dit vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie… 

4 bedden 1 bath
4 bedden 1 bath