Op vakantie met schoolkids

Samen je vakantie uitzoeken met je schoolkids

Als je met een schoolkind op vakantie gaat is het wel zo leuk om samen de vakantie uit te zoeken. Schoolkinderen hebben zeker wel een idee van wat ze wel en niet willen. Als je samen de vakantie plant is er voor iedereen iets leuks uit te zoeken, aangezien ouders vaak andere ideeën hebben over een vakantie dan kinderen.

Wat voor soort vakantie wil je

Een vakantie met schoolkinderen is anders dan een vakantie met kleuters of peuters, dus is het goed om te weten wat jouw kinderen willen. 

Peuters of kleuters zijn heel tevreden als er een zwembad op de camping is of op het vakantiepark. Oudere kinderen vinden dat ook leuk, maar misschien willen ze ook wel een kinderdisco of activiteiten overdag.

Een camping of vakantiepark met activiteiten is niet alleen leuk voor de kinderen, de ouders kunnen iets anders doen terwijl de kids worden beziggehouden.

Enkele tips en een goede voorbereiding

Plan samen met de kinderen je vakantie en zoek voor iedereen iets leuks uit, het is tenslotte vakantie.

Welk seizoen kan je het best gaan?

Met schoolkinderen moet je helaas in het hoogseizoen gaan en dat betekent meestal duurdere accommodaties. Juli en augustus zijn ook in de Dordogne de drukste maanden van het jaar.  Het is dan ook verstandig om vroeg te boeken en om goed te kijken naar aanbiedingen.

De meivakantie kan een alternatief zijn, maar het weer kan soms wel slechter zijn dan in Nederland. Het is in mei echter wel veel goedkoper en ook niet zo druk.

Wil je weten wat je het beste mee kunt nemen op vakantie met schoolkinderen? Ik heb een handige inpaklijst voor je online gezet.

Accommodaties speciaal voor schoolkids

Camping le Val de la Marquise ligt in in het rustige dorpje Campagne, in de Dordogne ofwel de Périgord Noir. Deze streek staat bekend om haar kastelen, karakteristieke dorpjes en panoramische tuinen. Bezoek hier dan ook zeker het mooie kasteel van Campagne, een van de oudste middeleeuwse gebouwen in de Périgord. Le Val de la Marquise zelf heeft 104 staanplaatsen, verschillende… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

Les Valades is een unieke plek, gelegen tussen de valleien van de Dordogne en de Vézère, in het hart van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Périgord. Een domein van 12 hectare bos en weiland; kom als gezin genieten of met vrienden; voor een ieder die houdt van rust en ruimte. Op deze camping kun… 

3 bedden 1 bath
3 bedden 1 bath

Familiaal kleinschalig vakantiepark Bosc Nègre Welkom op de Bosc Nègre, een kleinschalig door Nederlanders gerund vakantiepark in de Dordogne. Alfred en Coby zijn uw gastheer en gastvrouw tijdens uw verblijf. Gedurende 16 jaar is het park veranderd en verbeterd, om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. U kunt energie opdoen in alle rust in één van… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath