Met schoolkids op vakantie

Ga je met schoolkids op vakantie, dan wil je graag de touwtjes in handen houden.

Je kinderen hebben ook een mening en hebben misschien ook wel een idee wat voor vakantie ze willen. De plannen van de kinderen en plannen die jij hebt komen vaak niet overeen. Toch kun je samen een leuke vakantie plannen zodat iedereen tevreden is.

schoolkids

Wat je zou kunnen doen is aan je kinderen vragen een lijstje te maken wat zij graag zouden willen in de vakantie, en leg dat samen met jouw lijstje naast elkaar. 

Inspiratie voor de verlanglijstjes staan op deze website. Dus samen met de website en de lijstjes van de gezinsleden komen jullie er wel uit.

Voorbereidingen en tips

Als alle keuzes  gemaakt zijn, dan is het tijd voor de voorbereiding.

Je kan niet alles plannen, maar je kunt wel zo goed mogelijk alles voorbereiden voor een fijne vakantie. Ik heb hieronder nog van tips voor je vakantie met je schoolkids.

Wil je het hoogseizoen of laagseizoen?

Met schoolkids ben je helaas gebonden aan het hoogseizoen. Dit betekent duurdere vakanties en veel drukte door het toerisme. 

In de Dordogne kan je de drukte heel goed vermijden omdat er genoeg plekken zijn die ook rustig zijn in het hoogseizoen.

Kijk naar de data van jullie vakantie, is het vroeg in het hoogseizoen kan dat schelen in de drukte. Heeft jouw regio laat vakantie kan dat ook weer schelen met de drukte, kijk daar eens naar.

De meivakantie is ook een mooie tijd om naar de Dordogne te gaan. De temperaturen zijn er lekker en het is niet zo druk, terwijl wel alles open is. Misschien zijn er nog studiedagen die je kunt meepikken in de vakantie, dat scheelt ook weer.

Wil je echt buiten de schoolvakanties, dan heb je te maken met de leerplichtambtenaar. Het wil niet zeggen dat je niet op vakantie kan, maar je moet dit wel overleggen met de school of het mogelijk is.

Inpakken en op vakantie

Inpakken voor een vakantie is altijd een stressvolle periode. Ben je niets vergeten? Neem je niet teveel mee. 

Gebaseerd op mijn ervaringen heb ik de ultieme paklijst samengesteld. 
Met deze lijst vergeet je niet de belangrijkste zaken in te pakken.

inpakken koffer

De handige checklist kan je uitprinten en afvinken wat je wat al hebt ingepakt.

Je krijgt mijn gratis paklijst door je aan te melden op mijn nieuwsbrief. Hierbij blijf je op de hoogte van nieuwtjes en alle informatie over de Dordogne.

  • Al het laatste reisaanbod van de Dordogne
  • Tips voor leuke uitjes voor elke leeftijd
  • De leukste en kindvriendelijkste accommodaties
  • Maar uiteraard ontvang je ook de schoolkids paklijst.