Slider

Op vakantie met een peuter of een kleuter

Op vakantie met een peuter is, in tegenstelling tot met een kleuter, wel zo aantrekkelijk. Je kind gaat nog niet naar school, zodat je nog lekker buiten het dure vakantieseizoen weg kunt. Voor het vijfde levensjaar kun je dan ook nog lekker vakantie vieren als de schoolvakanties voorbij zijn of juist nog moeten beginnen. Dat scheelt een hoop geld, dus maak daar lekker gebruik van. Een peuter is over het algemeen makkelijk, dus kies lekker een vakantie uit om samen met het gezin naartoe te gaan.

Pas je ritme aan aan je peuter of kleuter

Peuters en kleuters zijn soms snel verveeld, dus het is verstandig je aan te passen aan het ritme van je kleine dreumes. Als je daar geen rekening mee houdt heb je een lastig kind – of wordt het een lastige vakantie. Een peuter of kleuter heeft nu eenmaal extra aandacht nodig. Wees dus creatief en flexibel in wat je doet of wilt gaan doen. 

Wat je het best kunt doen met je kleuter of peuter

Peuters en kleuters maken nogal eens kabaal als iets hen niet bevalt, ik heb dat zelf met mijn zoon ook meegemaakt. Ook thuis of in de supermarkt in Nederland gebeurt dat, dus één advies: rustig blijven en gewoon lekker vakantie gaan vieren.

Als je een camping kiest in de Dordogne kies dan een camping aan de rivier de Dordogne, zodat je peuter of kleuter heerlijk kan spelen aan de waterkant. Een bootje meenemen is leuk, maar pas op want er staat soms een sterke stroming. Blijf er dus altijd bij en laat je kind alleen dicht aan de kant van het strandje.

In de Dordogne kun je ook heel goed fietsen. Er is bijvoorbeeld een leuke fietstocht die begint in Sarlat. Het mooie van deze fietstocht is dat het een afgesloten fietspad is waar geen auto’s komen, dat is lekker veilig en wel zo rustig. Een mooie treinreis maken met een stoomtrein is natuurlijk ook erg leuk. 

Enkele tips en een goede voorbereiding

Bekijk samen met je peuter of kleuter wat boekjes of bekijk op onze website wat leuk zou zijn voor een vakantie samen. Mooie plaatjes van accommodaties en activiteiten doen het goed bij hen en zo kun je samen een leuke vakantie uitzoeken. Op onze website staan bijvoorbeeld leuke attracties die je alvast kunt bekijken.

Wat neem je mee op vakantie 

Speelgoed uiteraard, maar neem dan wel speelgoed mee waar je peuter of kleuter iets aan heeft. Ga je naar een camping aan de rivier de Dordogne met een strandje, neem dan een schepje mee en een emmer. Neem ook niet teveel speelgoed mee. Als het mooi weer is zal je kind ook veel buitenspelen, zeker op een camping met andere kinderen.

Om niet teveel mee te nemen heb ik alvast een peuter en kleuter paklijst gemaakt.

Accommodaties speciaal voor peuters en kleuters

Camping le Val de la Marquise ligt in in het rustige dorpje Campagne, in de Dordogne ofwel de Périgord Noir. Deze streek staat bekend om haar kastelen, karakteristieke dorpjes en panoramische tuinen. Bezoek hier dan ook zeker het mooie kasteel van Campagne, een van de oudste middeleeuwse gebouwen in de Périgord. Le Val de la Marquise zelf heeft 104 staanplaatsen, verschillende… Le val de la Marquise

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

Les Valades is een unieke plek, gelegen tussen de valleien van de Dordogne en de Vézère, in het hart van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Périgord. Een domein van 12 hectare bos en weiland; kom als gezin genieten of met vrienden; voor een ieder die houdt van rust en ruimte. Op deze camping kun… Camping Les Valades

3 bedden 1 bath
3 bedden 1 bath

Familiaal kleinschalig vakantiepark Bosc Nègre Welkom op de Bosc Nègre, een kleinschalig door Nederlanders gerund vakantiepark in de Dordogne. Alfred en Coby zijn uw gastheer en gastvrouw tijdens uw verblijf. Gedurende 16 jaar is het park veranderd en verbeterd, om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. U kunt energie opdoen in alle rust in één van… Village de vacances Bosc-Nègre

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath