Op vakantie met een peuter of een kleuter

Op vakantie met een peuter is, in tegenstelling tot met een kleuter, wel zo aantrekkelijk. Je kind gaat nog niet naar school, zodat je nog lekker buiten het dure vakantieseizoen weg kunt. Voor het vijfde levensjaar kun je dan ook nog lekker vakantie vieren als de schoolvakanties voorbij zijn of juist nog moeten beginnen. Dat scheelt een hoop geld, dus maak daar lekker gebruik van. Een peuter is over het algemeen makkelijk, dus kies lekker een vakantie uit om samen met het gezin naartoe te gaan.

Pas je ritme aan aan je peuter of kleuter

Peuters en kleuters zijn soms snel verveeld, dus het is verstandig je aan te passen aan het ritme van je kleine dreumes. Als je daar geen rekening mee houdt heb je een lastig kind – of wordt het een lastige vakantie. Een peuter of kleuter heeft nu eenmaal extra aandacht nodig. Wees dus creatief en flexibel in wat je doet of wilt gaan doen. 

Wat je het best kunt doen met je kleuter of peuter

Peuters en kleuters maken nogal eens kabaal als iets hen niet bevalt, ik heb dat zelf met mijn zoon ook meegemaakt. Ook thuis of in de supermarkt in Nederland gebeurt dat, dus één advies: rustig blijven en gewoon lekker vakantie gaan vieren.

Als je een camping kiest in de Dordogne kies dan een camping aan de rivier de Dordogne, zodat je peuter of kleuter heerlijk kan spelen aan de waterkant. Een bootje meenemen is leuk, maar pas op want er staat soms een sterke stroming. Blijf er dus altijd bij en laat je kind alleen dicht aan de kant van het strandje.

In de Dordogne kun je ook heel goed fietsen. Er is bijvoorbeeld een leuke fietstocht die begint in Sarlat. Het mooie van deze fietstocht is dat het een afgesloten fietspad is waar geen auto’s komen dat is lekker veilig en wel zo rustig. Een mooie treinreis maken met een stoomtrein is natuurlijk ook erg leuk. 

Enkele tips en een goede voorbereiding

Bekijk samen met je peuter of kleuter wat boekjes of bekijk op onze website wat leuk zou zijn voor een vakantie samen. Mooie plaatjes van accommodaties en activiteiten doen het goed bij hen en zo kun je samen een leuke vakantie uitzoeken. Op onze website staan bijvoorbeeld leuke attracties die je alvast kunt bekijken.

Wat neem je mee op vakantie 

Speelgoed uiteraard, maar neem dan wel speelgoed mee waar je peuter of kleuter iets aan heeft. Ga je naar een camping aan de rivier de Dordogne met een strandje, neem dan een schepje mee en een emmer. Neem ook niet teveel speelgoed mee. Als het mooi weer is zal je kind ook veel buitenspelen, zeker op een camping met andere kinderen.

Om niet teveel mee te nemen heb ik alvast een peuter en kleuter paklijst gemaakt.

Accommodaties speciaal voor peuters en kleuters

De camping is een zeer groene kleinschalige camping, gelegen aan de rand van een charmant Frans dorpje. De camping heeft 25 kampeerplekken, 4 mobile homes en 6 luxe verhuurtenten. De plekken zijn ruim opgezet met een oppervlakte van 100 tot 180 m2 en bieden veel schaduw. Buiten het hoogseizoen is het een plek om heerlijk… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

4-sterren camping, in het hart van het Regionaal Natuurpark Perigord Limousin, in de Périgord Vert. Geniet ten volle van uw gezinsvakantie in de charme van de Dordogne rondom een authentiek Frans kasteel. 4-sterrencamping in het hart van het Regionaal Natuurpark, omgeven door het prachtige landschap van de Périgord Vert. Château le Verdoyer biedt u prachtige kampeerplaatsen,… 

Over het park Ten zuiden van Sarlat (Dordogne) ligt het vakantiepark Village des Cigales. De meeste huizen hebben airco. Het park ligt in een schitterende en toeristische streek, midden in Cahors Wijngaarden. Omringd door tal van toeristische plaatsjes en “Les plus beaux villages de France” is dit vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie… 

4 bedden 1 bath
4 bedden 1 bath