Met kinderen veilig fietsen

Blog veilig Fietsen

Als je met je kind gaat fietsen in de Dordogne moeten kinderen verplicht een helm op. Sinds 22 maart 2017 is dat verlicht. 

In de Dordogne kan je schitterend fietsen, speciaal in de Vallei van de Dordogne en de Vézère. Maar ga niet fietsen met kinderen zonder helm want dat is verplicht.

Een helm verkleint een letsel met 70%
Kinderen  jonger dan 12 jaar zijn in Frankrijk verlicht om een helm te ragen, of ze nu zelf fietsen of als ze achterop zitten bij jouw op de fiets.  Een overtreding is niet mals, de boete is € 135,- euro. Onderzoek heeft uitgewezen dat het dragen van een helm de letselschade met 70% kan verminderen. Dus als je naar de Dordogne gaat en je wilt gaan fietsen met je kinderen zorg dat je een goede helm in je bagage hebt.

Uitgelicht afbeelding veilig fietsen
Blog veilig fietsen Dordognebrug

Veiligheidshesje
Mocht je gaan fietsen in het donker of bij slecht zicht dan is het ook verplicht om een veiligheidshesje te dragen.

Verlichting en overige vereisten
Fietsen moet beschikken over vaste lampen, en het achterlicht moet rood gekleurd zijn en de voorlamp wit of geel, ook moet de fiets beschikken over een rode reflector achter en gele of rode reflectoren hebben op de pedalen.

Passagiers
Als je kinderen hebt jonger dan 5 jaar mogen ze alleen vervoerd worden als ze kunnen worden vastgezet met een gordel in het zitje. Het is verboden personen boven de 14 te vervoeren op je fiets.

Kinderen op de fiets
Kinderen tot 8 jaar mogen op de stoep fietsen, mits ze niet te hard fietsen en de voetgangers niet hinderen.

Plaats op de weg
Wanneer er een fietspad is ben je verplicht hier gebruik van te maken. Als er geen fietspad is (van routes nationales, routes départementales, routes communale etc.) mag je op de rijbaan fietsen tenzij er een verkeersbord staat dat dit verboden is.

Ik hoop dat ik je hiermee iets geholpen heb zodat je veilig met je kind of kinderen een mooie tocht op de fiets kan maken.

Veiligheidshesje
Kindvriendelijke routes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.