Op vakantie met een baby

Je eerste vakantie met je baby? Er is meer mogelijk dan je denkt.

babyVoor het eerst met je baby op vakantie, dat is best spannend. Waar ga je heen? En waar moet je op letten? Onze eerste vakantie met onze baby was ook wennen en spannend, ik had veel vragen. Alle antwoorden op de vragen die ik had heb ik hier op een rijtje gezet. Zo kun jij straks zonder zorgen van een heerlijke vakantie genieten.

Waar kan ik naar toe met mijn baby?

Eigenlijk kun je een baby bijna overal mee naartoe nemen. Met een paar aanpassingen kan dat met een gerust hart.

Een autovakantie met de baby naar de Dordogne is natuurlijk altijd goed te doen en ook het meest voor de hand liggend. Vliegen met een baby naar de Dordogne is ook goed mogelijk, alleen is het dan wel verstandig bij aankomst een auto te huren. Transavia vliegt regelmatig naar Bergerac in het hoogseizoen en dat is betaalbaar. Met de trein met een baby reizen is ook een mogelijkheid , maar ook dan zul je bij aankomst een auto moeten huren én je moet altijd overstappen in Parijs.

Een actieve vakantie in de Dordogne is geen probleem. De baby kan in de kinderwagen gemakkelijk overal mee naartoe.

Mooi, ben je al enthousiast geworden?

Zoals je kunt lezen is er veel mogelijk met een baby,  zeker in de Dordogne, want dat is bij uitstek een vakantiestreek voor kinderen. 

Een belangrijk aandachtspuntje is wel de veiligheid. Zoek een baby- veilige accommodatie. Daarnaast is natuurlijk ook de gezondheid van je baby belangrijk. 

babyvoeding 1Ook voeding is een aandachtspunt voor je baby. Babyvoeding is natuurlijk ook in de Dordogne te koop, maar het kan zijn dat die toch niet helemaal hetzelfde is als de babyvoeding in Nederland. Wees daarom goed voorbereid en neem babyvoeding mee uit Nederland.

Last but not least het inpakken, dat is natuurlijk altijd een beetje een stressmoment.  Ik kan je adviseren niet te veel mee te nemen. Je sjouwt je dan een breuk om alle bagage mee te krijgen. Maar geen stress, ik heb een baby paklijst gemaakt waar precies op staat wat je allemaal mee moet nemen. Gebruik je deze paklijst, dan heb je zeker een zorgeloze vakantie!  

handjeAccommodaties speciaal voor je baby

Domaine de Lanzac € 315.70

Domaine de Lanzac

€ 315.70

Op een van de mooiste plekken van de Dordogne in Frankrijk ligt Vakantiepark Domaine de Lanzac. Het park ligt op de top van een heuvel en heeft een schitterend uitzicht over de valleien met riviertjes, kastelen en pittoreske Franse dorpjes. Rocamadour & Sarlat Centraal gelegen tussen Rocamadour en Sarlat biedt Vakantiepark Domaine de Lanzac een… 

84 m² 3 bedden 1 bath
84 m² 3 bedden 1 bath

Het 5 sterrenpark Village de Montmarsis ligt in de regio Dordogne – Lot. Dit is al jarenlang één van de belangrijkste toeristische streken in Frankrijk. Het gebied is schitterend: mooie valleien met authentieke dorpjes, rivieren met indrukwekkende rotswanden, burchten en kastelen in overvloed. Het klimaat is grote delen van het jaar zeer aangenaam, de Franse… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

Camping le Val de la Marquise ligt in in het rustige dorpje Campagne, in de Dordogne ofwel de Périgord Noir. Deze streek staat bekend om haar kastelen, karakteristieke dorpjes en panoramische tuinen. Bezoek hier dan ook zeker het mooie kasteel van Campagne, een van de oudste middeleeuwse gebouwen in de Périgord. Le Val de la Marquise zelf heeft 104 staanplaatsen, verschillende… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath