Op vakantie met een baby

Je eerste vakantie met je baby? Er is meer mogelijk dan je denkt.

Voor het eerst met je baby op vakantie, dat is best spannend. Waar ga je heen? En waar moet je op letten? Onze eerste vakantie met onze baby was ook wennen en spannend, ik had veel vragen. Alle antwoorden op de vragen die ik had heb ik hier op een rijtje gezet. Zo kun jij straks zonder zorgen van een heerlijke vakantie genieten.

Waar kan ik naar toe met mijn baby?

Eigenlijk kun je een baby bijna overal mee naartoe nemen. Met een paar aanpassingen kan dat met een gerust hart.

Een autovakantie met de baby naar de Dordogne is natuurlijk altijd goed te doen en ook het meest voor de hand liggend. Vliegen met een baby naar de Dordogne is ook goed mogelijk, alleen is het dan wel verstandig bij aankomst een auto te huren. Transavia vliegt regelmatig naar Bergerac in het hoogseizoen en dat is betaalbaar. Met de trein met een baby reizen is ook een mogelijkheid , maar ook dan zul je bij aankomst een auto moeten huren én je moet altijd overstappen in Parijs.

Een actieve vakantie in de Dordogne is geen probleem. De baby kan in de kinderwagen gemakkelijk overal mee naartoe.

Mooi, ben je al enthousiast geworden?

Zoals je kunt lezen is er veel mogelijk met een baby,  zeker in de Dordogne, want dat is bij uitstek een vakantiestreek voor kinderen. 

Een belangrijk aandachtspuntje is wel de veiligheid. Zoek een baby- veilige accommodatie. Daarnaast is natuurlijk ook de gezondheid van je baby belangrijk. 

Ook voeding is een aandachtspunt voor je baby. Babyvoeding is natuurlijk ook in de Dordogne te koop, maar het kan zijn dat die toch niet helemaal hetzelfde is als de babyvoeding in Nederland. Wees daarom goed voorbereid en neem babyvoeding mee uit Nederland.

Last but not least het inpakken, dat is natuurlijk altijd een beetje een stressmoment.  Ik kan je adviseren niet te veel mee te nemen. Je sjouwt je dan een breuk om alle bagage mee te krijgen. Maar geen stress, ik heb een baby paklijst gemaakt waar precies op staat wat je allemaal mee moet nemen. Gebruik je deze paklijst, dan heb je zeker een zorgeloze vakantie!  

Accommodaties speciaal voor je baby

De camping is een zeer groene kleinschalige camping, gelegen aan de rand van een charmant Frans dorpje. De camping heeft 25 kampeerplekken, 4 mobile homes en 6 luxe verhuurtenten. De plekken zijn ruim opgezet met een oppervlakte van 100 tot 180 m2 en bieden veel schaduw. Buiten het hoogseizoen is het een plek om heerlijk… 

2 bedden 1 bath
2 bedden 1 bath

4-sterren camping, in het hart van het Regionaal Natuurpark Perigord Limousin, in de Périgord Vert. Geniet ten volle van uw gezinsvakantie in de charme van de Dordogne rondom een authentiek Frans kasteel. 4-sterrencamping in het hart van het Regionaal Natuurpark, omgeven door het prachtige landschap van de Périgord Vert. Château le Verdoyer biedt u prachtige kampeerplaatsen,… 

Over het park Ten zuiden van Sarlat (Dordogne) ligt het vakantiepark Village des Cigales. De meeste huizen hebben airco. Het park ligt in een schitterende en toeristische streek, midden in Cahors Wijngaarden. Omringd door tal van toeristische plaatsjes en “Les plus beaux villages de France” is dit vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie… 

4 bedden 1 bath
4 bedden 1 bath