Op vakantie met je kind met een beperking

Als je kind een beperking heeft is het best wel een gedoe een goede accommodatie te vinden voor je kind. Uiteraard hangt het er wel van af wat de beperking is van je kind. Op allezdordogne zijn eigenlijk alle accommodatie en de vakantieparken geschikt voor mensen met een beperking, maar sommige accommodatie eigenaren doen net even een stapje meer, zoals Château le Verdoyer. Wij willen iedereen een heerlijk vakantie naar de Dordogne kunnen aanbieden en daarom ook aandacht voor deze vergeten groep. Op de website en deze pagina zal ik adviezen geven en ideeën wat je kunt doen in de Dordogne

Waar kan ik naar toe met mijn kind met een beperking?

Als ouder weet je zelf heel goed wat je kind wel kan of niet kan, maar als je nog nooit in de Dordogne bent geweest weet je misschien nog niet waar je heen kunt en wat je kunt doen. Bedrijven in Frankrijk zijn verplicht zoveel mogelijk te doen om een gebouw toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Sommige bezienswaardigheden zoals kasteel Castelnaud is dat lastig voor mensen met een rolstoel, al heeft dit kasteel wel zoveel mogelijk gedaan om zoveel mogelijk wel toegankelijk te maken. En overal staan ook bordjes of de bewuste ruimte toegankelijk is. Kortom, veel bezienswaardigheden zijn toegankelijk, de een wat makkelijker dan de ander natuurlijk.

Mooi, ben je al enthousiast geworden?

Zoals je kunt lezen is ook de Dordogne de plek om een heerlijke vakantie te vieren met je kind met een beperking. Bij alle accommodatie heb ik informatie staan welke extra voorzieningen er aanwezig zijn en bij alle bezienswaardigheden attracties zal dat ook worden toegevoegd.

Heb je vragen of wil je meer weten neem dan gerust contact met mij op.

 

Om het gemakkelijk te maken om een dagje uit te plannen met je kind heb ik een icoontje gemaakt met het aantal sterren. Het aantal sterren geeft aan hoe toegankelijk een attractie of bezienswaardigheid is met je kind met een beperking. Het gaat voornamelijk met kinderen in een rolstoel of een kind dat lastig loopt.


Toegankelijk met een rolstoel.


Toegankelijk met een rolstoel, extra aanpassingen gedaan, bijna geheel toegankelijk.

Toegankelijk met een rolstoel, goed toegankelijk voor iedereen met een beperking.


Accommodatie aangepast voor mensen met een beperking.

Kan ik je helpen

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Ik help je graag verder, via e-mail, chat, of WhatsApp (+31638735117)

Roy foto rond