KAYAK & KANO – Vézère

De vallei van de Vézère is een prachtig deel van de Dordogne om met een kano te verkennen. De vallei van de Vézère loopt van Terrasson tot Limeil. Deze vallei heeft een rijke historie en je vindt er adembenemend natuurschoon. Het dal wordt ook wel de ‘Vallei van de mens’ genoemd, vanwege de prehistorische bewoning langs de rivier. Een plek van de Neanderthalers en de Cro-Magnon mens, meer dan het bezoeken waard. 

De tocht begint in Les Eyzies de Tayac, bij CANOËS VALLÉE VÉZÈRE. Dit bedrijf biedt diverse kanotochten over de Vézère. Geniet van het landschap op de Vézère tussen Montignac en Les Eyzues de Tayac.

CANOËS VALLÉE VÉZÈRE
1-3 Promenade de la Vézère Les Eyzies
+33 (0) 553 05 10 11
www.canoesvallevezere.com

 
master
master

Les 3 château
Hele dagtocht

Heerlijk een volle dag op het water en tussendoor een picknick op een eilandje of op een strandje. Ontdek de steile kliffen van wel 50 meter hoog boven de rivier uitkomen. Onderweg kom je de overblijfselen tegen uit de prehistorische tijd.

Saint-Léon-sur-Vézère

Een halve dag op het water. Het vertrekpunt is stroomopwaarts. Het vertrekpunt is Saint-Léon-sur-Vézère, een schitterend dorpje. Saint-Léon-sur-Vézère was vroeger een belangrijke haven waar veel handel plaats vond. Deze route is  uitermate geschikt voor een picknick.

master
master

La Saint-Christophe
Ontdek het erfgoed

De start is een van de grootste grotwoningen in Europa ‘La Roque Saint Chrisophe’. Je vaart door een indrukwekkende kloof van de rivier tot je bij Les Eyzies aankomt. Dit gebied met de voetdrukken achtergelaten van de prehistorische mens ‘Falaises de Ruth’ en in de rotsen het vreemdste kasteel te zien ‘La Maison Forte de Reignac’.

La Marzac
Een middagje ontspanning

Een korte route speciaal voor de allerkleinste onder ons. Na Château de Marzac vaar je langs de Madeleine voordat je aankomt bij de kliffen van Sept-Frères stroomopwaarts van de basis in Les Eyzies.