Kamperen of een vakantiehuisje

Camperen of vakantiehuisje

Nu de winter is aangebroken en de feestdagen eraan komen is het misschien ook eens de tijd om na te gaan denken over de vakantie van 2021. Gaan we camperen of een huisje en waar in de Dordogne gaan we heen?

Mijn eerste vakantie was met mijn nieuwe vriendin was in een klein tentje en de auto van mijn pa in de Dordogne. Helaas was het weer in die eerste vakantie niet echt om naar huis te schrijven, dus camperen was toen eigenlijk creperen. Later ben ik met mijn gezin ook gaan camperen eerste een tent en later een caravan, iets meer luxe vond ik later.

De Dordogne staan bekend om zijn grote aanbod van accommodaties, van camping tot Chambres d’Hotes en van vakantiehuis tot glamping. Kortom, voor iedereen wel iets te vinden zou ik zo zeggen. Ik heb altijd veel plezier gehad aan kamperen en nog trouwens. Ik ga nog elk jaar met veel plezier naar camping Beau Rivage een prachtige camping en helemaal ingericht voor gezinnen met kinderen.

Beau Rivage tent
Camping Beau Rivage
Beau Rivage Glamping
Camping Beau Rivage

Maar waar gaat jouw voorkeur naar uit? En wat is het budget en wat willen de kinderen. Kinderen van 6 jaar of ouder hebben natuurlijk ook al een mening, en wat is nu leuker dan samen met je kind op internet naar de volgende vakantiebestemming te zoeken. Op allezdordogne.nl vind je natuurlijk al alles over de Dordogne en wat er te doen is voor de kinderen.

Wat ik altijd zo mooi vind van camperen is dat je heerlijk in de natuur verblijft en snel leuke contacten maakt op de camping, en voor de kinderen is camperen natuurlijk heerlijk. Als je kiest voor een camping kijk dan ook naar campings met Nederlandse animatie. Op allezdordogne.nl staan eigenlijk alleen maar campings met animatie. Veel campings zijn echt helemaal ingericht voor het gezin met kinderen, animatie, een heerlijk zwembad met glijbaan, een speelveld voor allerlei buitenactiviteiten. Maar veel campings hebben vaak ook de mogelijk om binnenactiviteiten te organiseren als het weer even niet meewerkt. Veel campings hebben ook diverse overnachtingsmogelijkheden, zoals een stacaravan, een glamping, of een ingerichte tent, of natuurlijk je eigen caravan of tent.

Maarwaargaatjouwvoorkeurnaaruit?Enwatishetbudgetenwatwillendekinderen.Kinderenvanjaarofouderhebbennatuurlijkookaleenmening,enwatisnuleukerdansamenmetjekindopinternetnaardevolgendevakantiebestemmingtezoeken.Opallezdordogne.nlvindjenatuurlijkalallesoverdeDordogneenwatertedoenisvoordekinderen.Watikaltijdzomooivindvancamperenisdatjeheerlijkindenatuurverblijftensnelleukecontactenmaaktopdecamping,envoordekindereniscamperennatuurlijkheerlijk.AlsjekiestvooreencampingkijkdanooknaarcampingsmetNederlandseanimatie.Opallezdordognestaaneigenlijkalleenmaarcampingsmetanimatie.Veelcampingszijnechthelemaalingerichtvoorhetgezinmetkinderen,animatie,eenheerlijkzwembadmetglijbaan,eenspeelveldvoorallerleibuitenactiviteiten.Maarveelcampingshebbenvaakookdemogelijkombinnenactiviteitenteorganiserenalshetweerevennietmeewerkt.Veelcampingshebbenookdiverseovernachtingsmogelijkheden,zoalseenstacaravan,eenglamping,ofeeningerichtetent,ofnatuurlijkjeeigencaravanoftent.
Nederlandseanimatie

Ben je toch niet zo van het camperen, geen probleem de Dordogne bezit ook schitterende vakantieparken met luxe ingerichte huizen. De meeste vakantieparken hebben ook Nederlandse animatie en een openluchtzwembad. Een vakantiepark waar ik recent nog ben geweest is het vakantiepark Domaine de Lanzac. Dit vakantiepark ligt net over de grens van de Dordogne in de Lot vlak bij Souillac en ligt op een berg met een schitterend uitzicht over de Dordognevallei, zeker een aanrader. Je hebt je eigen huis compleet ingericht met alle luxe van thuis, maar ook hier kunnen de kinderen heerlijk spelen met andere kinderen op het park.

Domaine de Lanzac
Domaine de Lanzac
Domaine de Lanzac zwembad
Domaine de Lanzac

Het kiezen van een camping of een vakantiepark is uiteraard helemaal aan jullie. Wil je luxe, of wil je dicht bij de natuur of heb je een budget voor alleen camperen. Er is keuze genoeg in de Dordogne, en de komende maanden komen er nog meer accommodaties bij op de website van allezdordogne.nl. Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.