Dordogne met Kinderen

Dordogne kano

De Dordogne is uitermate geschik om naar toe te gaan met kinderen. In deze streek is van alles te doen met kleine en grote kinderen. Wil je actief zijn in je vakantie dat kan, wil je veel zien in de Dordogne dat kan ook, dus voor iedereen wat.

Bijna elk jaar ging ik met het gezin naar de Dordogne. De Dordogne is erg toeristisch dat is ook een reden waarom er veel Nederlanders naar toe gaan. Logisch natuurlijk want de Dordogne heeft veel te bieden. De keuze van accommodaties is enorm tegenwoordig in de Dordogne. De camping waar ik altijd naar ging is Camping Les Valades in Coux-et-Bigaroque een echte familiecamping een paradijs voor kinderen. Op deze camping kun je kiezen voor een staanplaats, bungalow, of een huurtent, dus voor elk wat wils. De camping ligt erg centraal zodat je veel leuke activiteiten en bezoeken kunt doen. Maar op de camping is ook van alles te doen voor de kinderen.

les valades gites
les valades zwembad

Een kasteel, deze kastelen moet je bezoeken
Kinderen zijn gek op kastelen ook mijn zoon destijds dus dan is de Dordogne de streek waar je moet zijn. Er zijn 2 kastelen die je zeker moet bezoeken, Chateau Castelnaud en Chateau Beynac. Chateau Castelnaud is een echt ridderkasteel dat helemaal in het teken staat van de middeleeuwen. In de zomermaanden zijn er riddergevechten en lopen er ridders in het kasteel. Ook kun je wapens bekijken en is er een expositie van de kledij van de ridders.

Chateau Beynac ligt hoog op een rots met een prachtig uitzicht over de Dordogne. Het kasteel is toegankelijk via een steil weggetje omhoog. Het kasteel is de moeite waard om te bekijken. Na het bezichtigen van dit kasteel kun je via de andere kant naar beneden lopen richting de rivier en onderweg een terrasje pakken en een ijsje voor de kinderen kopen.

Castelnaud
Castelnaud ridder

Een dagje in de kano op de Dordogne
Als je naar de Dordogne gaat, dan moet je beslist een kanotocht over de Dordogne maken. Ik heb diverse tochten gemaakt maar elke keer blijft het fantastisch. Bijna op elke hoek is wel een kanoverhuurbedrijf waar je diverse tochten kunt maken, van een paar uur tot een dag of zelfs dagen met camperen erbij. Op de website heb ik een aantal tochten staan die je kunt doen.

Waterpret in de Dordogne met de kinderen
De Dordogne kent vele strandjes en eilandjes waar je met kinderen heerlijk kunt spelen en zwemmen. Pas wel op want op sommige plekken is de stroming best wel sterk. Het water in de Dordogne is schoon en helder. Neem een schepnetje mee als je gaat want kinderen vinden het prachtig om de kleine visjes die er zwemmen te vangen. De strandjes zijn heel verschillend, je hebt zandstrandjes, maar ook en dat zijn wel de meeste met stenen, hier kunnen de kinderen dammen bouwen in de rivier. Sommige strandjes hebben ook sanitaire voorzieningen wel zo handig als je gaat met de kinderen.

Kindbij de Dordogne
Kinderen spelen in de Dordogne

Mooie stadjes en dorpen bezoeken
De Dordogne is een groot museum, denk maar aan de vele kastelen en de vele middeleeuwse dorpen en stadjes. Plus Beaux Villages de France is een onafhankelijk organisatie in Frankrijk die de mooiste dorpen en steden uitkiezen. Monpazier is zo een dorp wat men heeft verkozen. Dat is ook niet voor niets, Monpazier is een bastide en dat is zeker goed bewaard gebleven in het karakter van dit dorpje. Je loopt hier heerlijk te genieten door de kleine straatjes en steegjes. En centraal in het dorp het centrale plein waar allerlei winkeltjes en restaurantjes liggen. In juli en augustus is er elke avond wel wat te doen in het dorp, zoals muziek, dansen, festivals etc.

Praat mee en reageer hieronder bij de comments als je ook een leuke herinnering hebt of idee wat je nog meer kunt doen.

sarlat artiesen
Peuter en kleuter Ver

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.