De reis naar de Dordogne

Met de auto

Vanaf Utrecht is de afstand naar de Dordogne rond de 1.000 km. Dat is te doen in één dag als je via de Péage (tolweg) rijdt, maar ik prefereer zelf een overnachting in de buurt van Parijs. Als je met een gewone auto via de Péage rijdt betaal je ongeveer € 36,60 aan tol. Ga je met een auto met caravan of met een bestelbus, dan betaal je meer. Overdag of ’s nachts rijden kan ook uitmaken in de prijs.   

Als je via de tol rijdt kun je tegenwoordig ook een tolkastje (badge télépéage) kopen bij de ANWB. Het mooie van dit systeem is dat je snel door de speciale tolpoortjes rijdt. Bovendien worden de kosten automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Op de pagina toltarieven vind je meer informatie. Lees ook de pagina over de verkeersregels. Die zijn niet zoveel anders dan in Nederland maar er zijn wel wat verschillen. Op de pagina https://www.autoroutes.fr/fr/itineraires.htm kun je ook heel gemakkelijk je tol berekenen.

Met de trein

Met de trein naar de Dordogne reizen is ook een prima mogelijkheid. De twee beste stations waar je naartoe kunt reizen zijn Souillac (Lot) of Bergerac (Dordogne). De reis verloopt altijd via Parijs, met een overstap. Het is wel raadzaam om in de plaatsen Souillac of Bergerac een auto te huren, want de Dordogne heeft geen uitgebreid openbaar vervoernet, zoals Nederland.

Met het vliegtuig

Je kunt ook met het vliegtuig naar de Dordogne reizen. Transavia vliegt in het zomerseizoen regelmatig naar Bergerac vanuit Rotterdam.  Aangekomen op de luchthaven kun je prima een auto huren. Je kunt met Ryanair naar Brive vliegen, maar dat gaat wel via Londen.

Type your text here