De Dordogne voor het hele gezin

Banner quercyland X

De herfst is weer in het land en de zomer lijkt alweer een tijd geleden. Ik hoop dat je een heerlijke vakantie hebt gehad in de Dordogne. Om je alvast lekker te maken voor volgend jaar schrijf ik hier nog wat ideeën op die je alvast kan noteren om te gaan bezoeken.

Ik ken de Dordogne al van kleins af aan dus je zou zeggen ik weet alles al wel, maar nee de Dordogne verrast mij toch weer elke keer. Vroeger toen ik naar de Dordogne ging wist je van tevoren oké, we gaan een kanotocht maken we gaan een nieuw kasteel bezoeken en verder blijven we in ons vakantiehuis en gaan we zaterdag naar de markt in Sarlat.

De laatste jaren is de Dordogne enorm met zijn tijd mee gegaan en doet er alles aan om nog meer Nederlandse gezinnen naar de Dordogne te krijgen. Oké dit jaar was helaas niet helemaal een top seizoen door de crisis waar we helaas in zitten maar volgend jaar gaan we er van uit dat we weer volop van de Dordogne kunnen genieten.

sarlat artiesen
Kasteel kano

Qua camperen is de Dordogne nog steeds voor mij nummer 1 want campings genoeg en voor elk wat wils. Je ziet op de campings in de Dordogne ook meer Nederlandse animatie dus je kind kan dan ook lekker meedoen met de rest van de kinderen, wel zo leuk toch? Maar niet alleen campings worden steeds mooier ook de vakantieparken worden steeds leuker voor de kinderen en ook voor de ouders natuurlijk, je bent tenslotte met het gezin.

Maar wat is nu nieuw in de Dordogne de afgelopen jaren bijgekomen, nou best wel veel. Kinderen willen klimmen en klauteren nou ga dan zeker naar de Big Bird in Le Bugue naast de Big Bird is er ook een Aquarium het grootste Privé aquarium van Europa, of wil je een balletje slaan op de midget golfbaan ‘Jungle Golf’. Of wil je naar een waterpark ga dan naar Aquatic Lagoon een park vol zwembaden en glijbanen. Een schitterend waterpark dat in 2020 geopend is.

Bigbird
Aquatic LAgoon

Het leuke van de attracties in de Dordogne en dat doen de Fransen wel goed, het is nog betaalbaar en de parken zijn echt voor het hele gezin opgezet, daarmee bedoel ik voor de kinderen van klein tot groot en ook voor de ouders, en last but not least overal kun je genieten van het Franse eten.

Maar de oude attractie zoals de kastelen blijven het ook nog steeds goed doen zeker mijn favoriet Castelnaud, een spannend kasteel voor de kinderen want in de vakantietijd zijn er altijd echte ridders en riddergevechten. Of ga langs bij Joshepine Baker, haar kasteel blijft een schatje van een kasteel, maar en dat maakt dit kasteel zo leuk, tegenwoordig heeft men er ook een roofvogelshow met echte roofvogels. 

Kortom, dit is maar een kleine opsomming van wat de Dordogne te bieden heeft, in de komende tijd zal ik meer blogs gaan schrijven over de Dordogne zodat je ideeën op kunt doen voor 2021.

Castelnaud
Vogelshow milandes

1 reactie op “De Dordogne voor het hele gezin”

  1. Patric

    Inderdaad de Dordogne is echt een streek voor het gezin, volgend jaar gaan we weer, en vergeet de grotten dan ok niet te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.