5 Tips and tricks voor het kamperen

Kamperen vinden kinderen geweldig, dus al je naar de Dordogne gaat, boek dan een camping hier op de website. Maar als je gaat kamperen vergeet dan niet de artikelen die ik hieronder heb staan want ze zijn superhandig.

muggen

Muggen

Mooi weer en altijd weer die muggen, speciaal als je op een camping staat langs de Dordogne, maar wat doe je nou tegen die vervelende muggen? Je kan diverse voorzorgsmaatregelen treffen tegen muggen. Een goede muggenspray is een must om mee te nemen speciaal voor kleine kinderen. Als je s ’avonds voor je tent of caravan zit, zijn muggenkaarsen ook een middel wat zeker helpt. Gaas voor je caravandeur help ook, dus zeker doen.

Bo Camp Picknicktafel Basic Inklapbaar Grijs

Tafels en stoelen

Ga je met een tent, of je eigen caravan dan is het heel belangrijk goed te kunnen zitten, het is tenslotte vakantie en gezellig eten met het gezin is quality time. Goede tafels en stoelen is een must voor de echte kampeerder. Koop je een degelijke set tafel en stoelen of kies je voor een meer relax model. Heb je niet zoveel ruimte in de auto, koop dan deze handige inklapbare tafel, makkelijk mee te nemen ook voor een picnic en neemt weinig ruimte in beslag in de auto.

reisspelletjes

Spelletjes

De jeugd van klein tot groot is gek op een mobieltje met een game, maar het echte ouderwetse bordspel is zeker niet weg. Van veel spelletjes is tegenwoordig ook een reisvariant gemaakt dus handig als je gaat kamperen zo neemt dit weinig ruimte in beslag in de auto.

campingmatras

Lekker slapen op een goed matras

Vroeger toen ik voor het eerst ging kamperen waren er nog niet zulke goede matrassen als nu om mee te kamperen, ik sliep toen op een dun matje wat geen pretje was kan ik mij nog herinneren. Goed slapen is een must zeker op vakantie, je wilt tenslotte weer uitgerust thuiskomen. Ga naar een goede campingwinkel en test de luchtbedden die ze daar hebben, zo weet je zeker dat je lekker zult slapen.

slaapzekken

Slaapzak of dekens

Hoe slaap jij thuis? Heb jij en dekbed of dekens? Hoe je slaapt en onder wat voor dekens je ook slaapt, niets is zo vervelender als je het koud hebt in de nacht. Als je op een camping staat aan de Dordogne kan het soms in de nacht en avond fris zijn zeker in een tent, zorg er dan voor dat je een goede deken hebt. Zelf ben ik niet zo gek op een slaapzak, daarom neem ik altijd mijn dekbed mee, maar dat hangt wel van de ruimte af in de auto. Een goede warme slaapzak is dan ook aan te raden voor het kamperen. Voor kinderen is een slaapzak wel aan te bevelen omdat ze in de nacht onder de dekens liggen en dus het ook niet koud kunnen krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.