3 Mooie glampings voor het hele gezin

In de Dordogne kun je op veel manieren overnachten, en een daarvan is een glamping. Ik was zelf ook een kampeerder, maar dan wel in een caravan, dus ik denk als ik nu zou camperen een glamping ook wel wat zou zijn voor mij. Maar wat is een glamping nu precies?

Glamping is op dit moment zeer populair en je ziet meer en meer glampings komen in de Dordogne. Maar wat is nu precies een glamping? Glamping is overnachten in een luxe accommodatie met veel natuurelementen, zoals een boomhut of wood lodge. Hierdoor heb je het luxe gevoel en ervaar je het natuurlijke.

Glamping is kamperen, maar dan in luxe zoals je dat in een hotel of van een accommodatie zou verwachten. Glamping heeft het gemak van thuis, maar met de natuur van kamperen. Een glamp-accommodatie bevindt zich in een natuurlijke omgeving en zal je hierdoor het echte gevoel van kamperen geven.

Hieronder 3 mooie glampings waar je zeker eens heen moet.

5-sl-Tente-Safari-en-pleine-campagne

1.Safari tenten Simply Canvas Farm
Op deze glamping is er gekozen voor grote safaritenten van 9 bij 7 meter, echt groot en luxe dus. De tenten staan ruim verspreid over het terrein, hiermee heb je dus met een gezin veel privacy. Op deze glamping staan 6 safaritenten en zijn allen voorzien met alle luxe, zoals een complete keuken, koelkast,  en een grote veranda. Op de glamping is er een groot omheind zwembad (12,5m x 6m) omgeven door een houten dek met zonnebedden en een prachtig uitzicht. Er is een gedeelte van 1 meter diep en een gedeelte van 2 meter diep. Voor de allerkleinsten is er een spetterbadje op de kant. Het is een glamping voor gezinnen met kleine kinderen omdat er verder geen animatie is, maar wel veel speelmogelijkheid voor allerkleinsten.

002-800-glamping-medley

2. Glampingclub Ponsillou
Op deze camping vind je 2 glamping tenten en ook gîtes. Beide tenten zijn 6-persoons met 3 slaapkamers en een geheel complete keuken met privésanitair. Verder zijn de glamping tenten van alle luxe voorzien zoals boxspring bedden, BBQ etc. Op de glampingclub is een groot zwembad en een restaurant voor drankjes en om wat te eten.
Het is zeker een camping voor kleine kinderen, op het terrein is genoeg te doen zoals het verzorgen van de paarden en lekker spelen op het terrein.

Glamping-Aquitaine_glamping

3. Glamping Aquitaine
Op dit terrein staan 5 luxe glamping tenten. Er is veel privacy omdat de tenten verspreid staan op een terrein van 1 hectaren. Elke tent heeft een adembenemend uitzicht. Bij zwembad staan heerlijke ligbedden. Er zijn diverse mogelijkheden voor de kinderen om te sporten en lekker de spelen. Alle tenten zijn voorzien van alle luxe zoals een complete keuken, goede bedden en een heerlijke veranda. In de omgeving is genoeg te zien en te beleveren. Bergerac is op 10 km hier kun je de wijnvelden en de wijnhuizen bezoeken. Kortom, een glamping voor het hele gezin.